Уряд вписав в Нову енергетичну стратегiю України 780 мільярдів

Четвер, 31 березня 2011, 18:24

Нова енергетична стратегiя України передбачає вкладення 780 мільярдів гривень у розвиток електроенергетики країни до 2030 року.

Як повiдомив журналiстам голова Нацiональної комiсiї регулювання електроенергетики Сергiй Тiтенко у Києвi у четвер, ця сума передбачає кошти на модернiзацiю наявних енергетичних об'єктiв, а також будiвництво нових, зокрема, об'єктiв вiдновлюваної енергетики, інфомує агентство "Інтерфакс-Україна".

Вiн зазначив, що фiнансування програми розвитку енергетики можливе за рахунок рiзних джерел, але прiоритетним, на його думку, є залучення довгострокових кредитiв за кордоном.

За словами голови НКРЕ, наразi є конкретнi пропозицiї щодо фiнансування програм реконструкцiї i завершення будiвництва об'єктiв "Укренерго", "Укргiдроенерго" та "Енергатому".

Реклама:

Як повiдомлялося, в березнi 2006 року уряд пiд керiвництвом Юрiя Єханурова затвердив Енергетичну стратегiю України на перiод до 2030 року.

Стратегiя грунтувалася на прогнозi зростання ВВП за цей перiод у 3,1 разу та збiльшеннi споживання паливно-енергетичних ресурсiв у 1,5 рази.

Вона також передбачала прiоритетне зростання генерацiї та споживання електроенергiї в 2,2 рази порiвняно зi споживанням iнших видiв енергiї.

Передусiм йдеться про атомну генерацiю, виробництво якої заплановано до 2030 року збiльшити майже в 2,5 рази. Передбачалося також майже вдвiчi збiльшити частку вугiлля в енергобалансi країни.

Наразi Мiнiстерство енергетики та вугiльної промисловостi України вносить змiни до Енергетичної стратегiї України до 2030 року i планує завершити цей процес до серпня поточного року.

Оновлений документ виходитиме з реальної оцiнки прогнозiв економiчного розвитку України, а також збiльшення потреби в енергоспоживаннi.

Зокрема, коригування документа стосуватиметься плану з будiвництва блокiв атомних електростанцiй у бiк зменшення. Особливий акцент робитимуть на середньостроковiй перспективi, на найближчi 2-3 роки.

При цьому в подальшому цей документ також будуть оновлювати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!