Митний союз розбереться з українськими цукерками

П'ятниця, 18 березня 2011, 09:19

Білорусь, Росія і Казахстан планують врегулювати з Україною проблему демпінгу в кондитерській галузі.

Про це заявив голова концерну "Белгоспищепром" Іван Данченко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на телеграфне агентство БЕЛТА.

"Є Митний союз, і ми з Україною ведемо переговори з цього питання вже в рамках не просто Білорусі, а Білорусі, Росії та Казахстану для того, щоб врегулювати відносини з українськими кондитерами. Там є елементи демпінгу", - зазначив Данченко.

"У рамках норм і правил СОТ, я думаю, положення ці будуть врегульовані", - додав він.

Реклама:

У поточній п'ятирічці основним завданням цукрової галузі Білорусі є досягнення загальної виробничої потужності з переробки цукрових буряків в 42 тис. тонн на добу.

В кондитерській галузі в 2015 році заплановано зростання обсягів виробництва в 1,6 разу в порівнянні з 2010 роком.

Як повідомлялося, антидемпінгові заходи щодо імпорту карамельної продукції з України Білорусь ввела із серпня 2008 року терміном на 3 роки.

Розмір мита на карамель без вмісту какао становить 11,76% від митної вартості; на карамель, яка містить какао - 23,9% від митної вартості.

Дата закінчення терміну дії цих заходів - 21 серпня 2011 року.

У жовтні 2009 року Білорусь призупинила дію антидемпінгового мита на карамель трьох українських підприємств: кондитерської корпорації "Рошен", закритих акціонерних товариств "Житомирські ласощі" і "Харківська бісквітна фабрика".

В кінці грудня 2010 року Міністерство закордонних справ Білорусі почало перегляд антидемпінгових заходів щодо імпорту української карамелі на територію Білорусі.

В кінці січня 2011 року компанія "КОНТІ" повідомила, що Білорусь скасувала для неї антидемпінгове мито на карамель.

Компанія взяла на себе цінові зобов'язання з постачання карамелі на територію Білорусі "за цінами не нижче нормальної ціни цього товару" і також зобов'язалася надавати в митний орган інвойс та сертифікат про походження товару.

При виконанні цих умов антидемпінгове мито для "КОНТІ" застосовуватися не буде.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!