Нацдепозитарій змінив торгову марку на CSD

Середа, 16 березня 2011, 18:41

У лютому Національний депозитарій України офіційно отримав право власності на торгівельну марку CSD - Central Securities Depository.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті НДУ.

Зокрема, підтвердженням цього є видане відповідно до українського законодавства "Свідоцтво на знак для товарів і послуг".

З 12 березня 2011 року НДУ було введено в промислову експлуатацію домен 2 рівня - csd.ua.

Реклама:

Нагадаємо, що 28 лютого цього року прем'єр-міністр Микола Азаров дорученням № 5974 затвердив "Заходи щодо створення центрального депозитарію цінних паперів та запровадження клірингу на фондовому ринку України".

Цим дорученням пропонується створити в Україні центральний депозитарій на базі НДУ шляхом передачі йому функцій з депозитарного обслуговування державних цінних паперів та надання йому виключного права на обслуговування глобальних сертифікатів щодо усіх випусків цінних паперів.

Відомо, що в минулому році наглядова рада ВДЦП запропонувала створити центральний депозитарій на базі ринкового "Всеукраїнського депозитарію цінних паперів" шляхом його об'єднання із НДУ.

В об'єднаній структурі 40% акцій належатиме державі, повноцінне представництво в ній отримають також учасники ринку.

На 12 березня 2011 року загальний обсяг депозитарний обсяг активів, які обслуговує ВДЦБ складав 479,38 млрд. гривень, в НДУ - 95,62 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!