Мінрегіонбуд: ОСББ підвищать енергоефективність житла

Понеділок, 21 лютого 2011, 16:29

Міністерство регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства вказує на необхідність створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) для реалізації програм підвищення енергоефективності в житловому секторі України.

Про це заявила директор департаменту стратегії реформування й розвитку житлово-комунального господарства Мінрегіонбуду Наталія Олійник, повідомляє агентство "Українські новини".

За її словами, для реалізації програм підвищення енергоефективності житла необхідний ефективний власник житла, яким і є ОСББ.

Водночас, Олійник зазначила, що поки діяльність ОСББ значно ускладнена, але міністерство працює над цими питаннями.

Реклама:

Зокрема, створена робоча група, що веде інформаційну роботу й надає ОСББ допомогу в юридичних і організаційних питаннях.

Водночас, як зазначила керівник житлово-комунальних програм громадянської мережі "Опора" Тетяна Бойко, тема енергоефективності будівництва буде головною на другому Міжнародному науково-практичному форумі екології й енергоефективності в будівництві e3forum у рамках 15 Міжнародної будівельної виставки KyivBuild 2011, що відбудеться 23-26 лютого в Києві.

Зокрема, на форумі будуть розглянуті питання розвитку й управління територіями, проблеми інноваційного й технологічного руху суспільства й будівельної галузі до створення комфортного, безпечного, екологічного й енергозберігаючого середовища перебування.

За словами керівника виставки KyivBuild 2011 Катерини Окунської, порівняно із попередньою виставкою кількість її загальної площі зросла на 10% до 10,16 тис. кв. м.

Усього у виставці запланована участь 278 компаній з 26 країн світу.

Як повідомлялося, Україна очікує виділення Європейським Союзом 31 млн. євро фінансової допомоги на виконання програм з енергоефективності в 2011 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: