Клюєв назвав пріоритети інвестиційної програми

Середа, 2 лютого 2011, 12:32

Головні проекти Програми інвестиційно-інноваційного розвитку стосуються металургійної галузі, енергетики, видобутку газу на шельфі Чорного моря.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, представляючи Програму на засіданні уряду у середу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Клюєв зазначив, що у Програмі інвестиційно-інноваційного розвитку одними з головних є проекти металургійної галузі.

"Близько 1 млрд. доларів у 2011-2012 роках буде вкладено нашими інвесторами в реконструкцію підприємств металургійної галузі. Це і "Запоріжсталь", і "Азовсталь", і ММК ім.Ілліча", - підкреслив він.

Реклама:

За словами першого віце-прем'єра, у металургійній галузі планується впроваджувати новітні енергозберігаючі технології.

Також Клюєв відзначив, що перспективними є проекти з видобутку газу на шельфі Чорного моря.

"Там є проекти вартістю в 1,5-2 млрд. доларів. Це дуже перспективні проекти і, на нашу думку, якщо нам вдасться їх реалізувати, то ми зможемо збільшити удвічі видобуток природного газу на території України", - підкреслив він.

Також Клюєв додав, що Програма буде передбачати і проекти з модернізації енергетики, перш за все, теплових електростанцій.

"Проектів багато, яскравих проектів. Нам тільки необхідно створити умови для їх реалізації", - підсумував він.

Як повідомлялося, на засіданні у середу Кабмін розглядає Програму розвитку інвестиційно-інноваційної діяльності на 2011 рік і на період до 2015 року.

За словами прем'єр-міністра Миколи Азарова, інвестиційна політика уряду допоможе вже у 2011 році додатково залучити 100 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!