"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров націлився на 100 мільярдів інвестицій

Середа, 2 лютого 2011, 11:40

Інвестиційна політика Кабінету міністрів допоможе вже в 2011 році додатково залучити 100 млрд. гривень.

Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи чергове засідання уряду, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Азаров зазначив, що сьогодні уряд розглядає програму розвитку інвестиційно-інноваційної діяльності на 2011 рік і на період до 2015 року.

"Це стратегічний документ. Він визначить розвиток нашої економіки на середньострокову перспективу і одночасно закладе основу принципових структурних змін в економіці", - підкреслив він.

Реклама:

Прем'єр підкреслив, що державна підтримка має бути лише каталізатором для залучення приватних інвестицій, а основною суттю модернізації повинні бути залучені кошти.

"Ми передбачаємо, що в результаті наших дій тільки у 2011 році ми зможемо залучити додатково 100 млрд. гривень інвестицій, що забезпечить додаткове зростання ВВП на 1,5-2% від прогнозного", - також заявив він.

Глава уряду підкреслив, що система державних стимулів повинна дати можливість залучити на кожну гривню державних грошей від 4 до 6 гривень приватних інвестицій.

"Таким чином, будуть створені так звані "точки зростання", які стануть базою для розвитку високотехнологічних галузей та для регіонального розвитку", - додав глава уряду.

Азаров зазначив, що програма визначає концентрацію інвестиційних та науково-технічних ресурсів України на основних цілях: загальна модернізація економіки, збільшення частки високотехнологічних виробництв, створення високопродуктивних робочих місць з високим рівнем оплати праці тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!