Донецькі міста створили "Північний Донбас"

Понеділок, 24 січня 2011, 19:39

Виконавчі комітети міських рад 6 населених пунктів Донецької області створили Союз міст промислової агломерації "Північний Донбас".

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Донецької обласної ради.

Декларацію про створення Союзу міст промислової агломерації "Північний Донбас" підписали мери розташованих у північній частині Донецької області міст Артемовськ, Дружківка, Константинівка, Краматорськ, Червоний Лиман, Слов'янськ.

У повідомленні зазначається, що створення союзу дасть можливість залучення державних і міжнародних установ, розпорядників інвестиційних ресурсів і представників ділового співтовариства до реалізації перспективних планів розвитку північних територій Донецької області.

Реклама:

У тексті декларації уточнюється, що союз створено з метою активізації соціально-економічних, науково-технічних, культурних й інших зв'язків у процесі рішення загальних проблем між громадами зазначених міст.

Цілями створення союзу також названо енергозбереження й впровадження новітніх енергозберігаючих технологій, збереження унікальної природи басейну ріки Сіверський Донець, розвиток курортного й туристичного бізнесу, а також підвищення якості життя населення, яке проживає на території міст промислової агломерації "Північний Донбас".

Уточнюється, що створення союзу не призводить до виникнення нового адміністративно-територіального утворення зі статусом юридичної особи, а його організаційна структура здійснює координуючу функцію й не має власних повноважень, а також не може заміняти органи місцевої влади, що діють на території кожного з його членів.

Як відомо, у Донецькій області живуть 4,5 млн. осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!