Тимошенко каже, що Янукович привласнює 30% грошей на Євро-2012

Середа, 29 грудня 2010, 13:49

Лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко просить Генпрокуратуру перевірити законність використання Кабінетом міністрів коштів при будівництві стадіонів та інфраструктури під час підготовки до Євро-2012.

Про це вона повідомила журналістам, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Відповідну заяву про злочин Тимошенко має намір передати в Генпрокуратуру.

Вона звинуватила президента Віктора Януковича і уряд у привласненні від 20% до 30% коштів, які виділяються на будівництво об'єктів до ЧЄ-2012 з футболу.

Реклама:

"Євро-2012 сьогодні, як і всі великі будівельні об'єкти, які транслюються по каналах телебачення, використовуються і Януковичем, і урядом для того, щоб під шумок таких будівельних проектів від 20% до 30%, а іноді і більше відсотків заробляти відкатом з державного бюджету", - сказала політик.

При цьому Тимошенко нагадала, що нинішній уряд необгрунтовано, на її думку, збільшило вартість реконструкції НСК "Олімпійський" в Києві з 2,144 млрд. гривень до 4,5 млрд. гривень.

Лідер "Батьківщини" повідомила, що вивчала досвід реконструкції подібних стадіонів у Німеччині, де на реконструкцію подібних арен проводилася в два рази менша кількість грошей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!