Парламент не хоче платити за ефір

П'ятниця, 17 грудня 2010, 09:18

Національна радіокомпанія вимагає від Управління справами Верховної ради виплатити 565 тис. гривень боргу за висвітлення діяльності парламенту.

У свою чергу Дирекція телерадіопрограм Управління справами Верховної ради не має наміру цього робити, пише газета "Дело".

Чиновники звернулися до суду з вимогою розірвати договір про надання таких послуг Національною радіокомпанією.

Конфлікт між двома держструктурами бере свій початок ще в грудні 2008 року, коли в розпал фінансової кризи уряд перестав виділяти кошти Управлінню справами Верховної ради на оплату інформаційних послуг.

Реклама:

У 2010 році загальна сума боргу перед Національною радіокомпанією перевищила 0,5 млн.

Щоб не платити ці гроші, юристи парламенту знайшли "серйозний" контраргумент - нібито, договори з радіокомпанією про надання послуг були укладені "незаконно", оскільки Дирекція телерадіопрограм Управління справами Верховної ради не мала необхідних повноважень.

Госпсуд Києва у жовтні 2010 року став на бік Верховної ради і визнав, що Дирекція телерадіопрограм парламенту жодним чином не причетна до розміщення державного замовлення на висвітлення діяльності парламенту і до укладання договорів в рамках виконання держзамовлення.

Фінансування, на думку суду, має забезпечуватися Держкомітетом телебачення і радіомовлення та Національною радіокомпанією в межах коштів, передбачених Держкомтелерадіо у держбюджеті на відповідний рік.

Це підтвердило і Міністерство фінансів в липні 2010 року.

На запит апарату Верховної ради чиновники Мінфіну відповіли, що забезпеченням трансляції пленарних засідань Верховної ради, а також трансляції пленарних засідань Верховної ради і парламентських слухань займаються Держкомітет телебачення і радіомовлення та Національна радіокомпанія.

Судді прийняли наступне рішення: кошти, передбачені кошторисом Верховної ради на висвітлення діяльності парламенту протягом декількох років, "неправомірно перераховувалися у вигляді оплати за виконання держзамовлення з висвітлення діяльності парламенту структурі", для якої і так держбюджет виділяв гроші на ці цілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!