В Україні можуть дозволити приватизацію авіакосмічних підприємств

Вівторок, 9 листопада 2010, 20:06

Мінекономіки пропонує зняти обмеження на приватизацію підприємств Національного космічного агентства України, авіаційної промисловості, підприємств з виробництва основної залізничної техніки тощо.

Про це ідеться у розробленому міністерством проекті закону "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації" щодо зняття мораторію на приватизацію авіакосмічних, зернозберігаючих підприємств, майнових комплексів з виробництва вина і лікеро-горілчаних виробів, пише газета "Дело".

Законопроектом пропонується внести зміни до закону "Про приватизацію державного майна" згідно яким втрачає силу частину встановлених на сьогодні обмежень на приватизацію підприємств, а також внести змін до закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" з метою його істотного скорочення.

Зокрема, законопроектом пропонується зняти обмеження на приватизацію підприємств Національного космічного агентства (НКАУ), підприємств авіаційної промисловості, підприємств з виробництва основної залізничної техніки, підприємств, що увійшли до статутного капіталу ДАК "Хліб України" і які не забезпечують зберігання зерна державного резерву, деяких об'єктів портової інфраструктури, майнових комплексів з виробництва вина і лікеро-горілчаних виробів, підприємств соляної промисловості, об'єктів державної системи сертифікації і т.д.

Реклама:

Крім того, законопроектом пропонується виключити з переліку 706 об'єктів, які були реорганізовані, ліквідовані або втратили ознаки загальнодержавного значення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!