Фірташ розрахується з "Нафтогазом" до отримання газу

Вівторок, 30 листопада 2010, 12:54

НАК "Нафтогаз Україна" буде поетапно передати швейцарському газотрейдеру RosUkrEnergo 12,1 млрд. кубометрів природного газу, тоді як RUE поверне НАК 1,7 млрд. доларів уже найближчим часом.

Про це ідеться у повідомленні Міністерства палива і енергетики.

"Згідно з пакетом домовленостей між "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго", передача 12,1 млрд. кубометрів газу відбуватиметься поетапно, що дозволить зберегти газовий баланс України та недопустити виникнення будь-яких непередбачених подій при проведенні опалювального сезону 2010-2011 років", - наголошується у повідомленні.

Водночас, повернення НАК "Нафтогаз України" боргу з боку "РосУкрЕнерго" у сумі 1,7 млрд. доларів буде проведено уже найближчим часом.

Реклама:

"Це дозволить збалансувати фінансовий стан Компанії та закумулювати необхідні обсяги газу для повернення "РосУкрЕнерго АГ" у наступні періоди", - наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, на думку експертів, у разі, якщо RosUkrEnergo вирішить експортувати отриманий у результаті домовленостей з "Нафтогазом України" і "Газпромом" газ, Україна може отримати серйозну "пробоїну" у газовому балансі.

Станом на 17 листопада в ПСГ України накопичено 24,4 млрд. кубометрів газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!