ММК Ілліча візьме на себе витрати дрібних акціонерів

Понеділок, 6 вересня 2010, 09:37

Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча візьме на себе усі витрати на дематеріалізацію акцій і відкриття рахунків акціонерів-фізичних осіб.

Таке рішення прийняли загальні збори акціонерів 2 вересня, повідомляється в корпоративній газеті підприємства.

"Всі витрати, пов'язані з відкриттям та обслуговуванням рахунків для обліку цінних паперів у зберігача, бере на себе ПАТ "ММК ім. Ілліча". Процедура дематеріалізації акцій не вимагає участі фізосіб-акціонерів, процедуру планується завершити до 2 грудня 2010 року", - наголошується в повідомленні.

Генеральний директор ММК ім.Ілліча Володимир Бойко вважає за доцільне акціонерам-фізичним особам продати свої акції.

"А я давно про це кажу - краще продайте їх (акції) та отримайте живі гроші", - сказав Бойко в ході зборів акціонерів.

На зборах ряд акціонерів-фізосіб запропонував відкрити філію "Об'єднаної реєстраційної компанії" в Маріуполі, щоб уникнути необхідності додаткової витрати коштів міноритарних акціонерів на поїздки в Донецьк.

"На жаль, підпискою на акції додаткової емісії займався не комбінат, а "Об'єднана реєстраційна компанія". Тому, як тільки я дізнався про стовпотворіння в Донецьку, ми тут же допомогли в організації процесу підписки на акції. Думаю, ми обговоримо з реєстратором, надамо кімнату, встановимо техніку і нехай приймають акціонерів у Маріуполі - щоб наші люди не витрачали ні час, ні гроші на дорогу до Донецьк", - зазначив гендиректор підприємства.

Як повідомлялося, акціонери ММК ім. Ілліча на зборах 2 вересня поточного року затвердили результати підписки на акції додаткової емісії, відповідно до якої статутний капітал компанії збільшено в 3,7 рази, до 3,093 мільярда гривень.

Крім того, акціонери прийняли і затвердили рішення про переведення всіх випущених простих іменних акцій ПАТ з документарної форми у бездокументарну, визначивши депозитарієм, який буде обслуговувати випуск акцій товариства в бездокументарній формі, ПАТ "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів".

Як відомо, з 30 жовтня 2010 року вступить в силу ще одна обов'язкова вимога нового закону "Про акціонерні товариства", яка унеможливлює існування акцій акціонерних товариств у документарній формі.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!