Волга виселяє Нацдепозитарій

Понеділок, 27 вересня 2010, 09:27

Очільник Держфінпослуг Василь Волга має намір "виселити" Національний депозитарій України (НДУ) зі своєї будівлі.

"Два поверхи, які займає в будівлі Держфінпослуг Нацдепозитарій, ми плануємо звільнити, і ще до Нового року розмістити на цій площі наш новий навчальний центр", - заявив Волга.

Нагадаємо, офіс Держфінпослуг знаходиться в самому центрі столиці по вулиці Б. Грінченка, 3 (біля Майдану Незалежності). Нацдепозитарій в цій будівлі орендує два поверхи.

Як повідомило газеті "Дело" джерело, знайоме з ситуацією, орендна плата, яку отримує Держфінпослуг від НДУ, носить суто символічний характер.

Реклама:

"Цілком природно, що вони зацікавлені в тому, щоб звільнити ці поверхи. Там можна не тільки розмістити структури самої Держкомісії, а й заново здати в оренду, причому на значно вигідніших умовах", - зазначило джерело.

Разом з тим у Нацдепозитарії заявили, що у них прав на будівлю по вул. Б. Грінченка, 3 стільки ж, а то й більше, ніж у Держфінпослуг.

"Мені зрозуміло бажання глави Держфінпослуг виселити Нацдепозитарій - нам всім у цій "комуналці" тісно. Але за законом, депозитарій - таке ж фінустанова, як і банк, і розташовуватися він повинен у обладнаному приміщенні - зі сховищем, охороною", - говорить голова наглядової ради НДУ Віктор Івченко.

За його словами, "для цих цілей як не можна краще підходить будинок, в якому ми знаходимося разом з Комісією".

"Адже це колишнє спеціалізоване відділення банку "Україна", - додав Івченко.

За його словами, вони б з радістю змінили місце "прописки", але йти їм особливо нікуди.

Приміщення на Контрактовій площі, під проектування якого урядом колись навіть планувалося виділити кошти для НДУ, за словами Івченка, не було побудовано.

Мовляв, сама ідея створення національного фінансового центру, який мав розміститися в цьому приміщенні, була похована попереднім урядом.

Втім, Івченко не проти звільнити орендоване у Комісії приміщення. Але тільки в тому випадку, якщо Волга підшукає НДУ інше відповідне "місце проживання", яке уряд готовий буде придбати для НДУ.

"Наприклад, нам би дуже підійшли 2-3 поверху в приміщенні Нацбанку", - іронізує Івченко.

А поки для НДУ не знайшли відповідного офісу, Волзі буде складно виселити цю фінансову установу.

"У Івченка дуже сприятливі, можна сказати, дружні стосунки з нинішнім прем'єром. Він цього і не приховує. Так що думаю, у Волги нічого не вийде", - говорить керівник однієї з профільних асоціацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!