У Азарова очікують запуск накопичувальної пенсійної системи з 2012 року

П'ятниця, 17 вересня 2010, 11:09

Другий рівень пенсійної системи - накопичувальний - має запрацювати з 2012 року і буде існувати поряд з солідарною системою.

Про це заявив 16 вересня віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко, пише видання "Комерсант Україна".

Реформа торкнеться 41% платників пенсійних внесків, яким в 2012 році буде більше 35 років. Решту працюючих громадян реформа торкнеться у міру їхнього дорослішання.

Стартова ставка відрахувань планується на рівні 2% від щомісячного доходу з поступовим збільшенням до 7% до 2017 року. На цю ж суму знизиться розмір страхового внеску платників до солідарної системи.

Реклама:

Через впровадження нового пенсійного механізму Пенсійний фонд у 2012 році позбудеться 3,6 млрд. гривень доходів. Тому голова фонду Борис Зайчук вчора попросив уряд передбачити компенсаційні джерела.

За словами Тігіпка, скорочення дефіциту фонду відбуватиметься за рахунок легалізації зарплат і ринку робочої сили, збільшення пенсійного стажу, диференційованого підходу до оподаткування доходів і стимулювання продовження трудової діяльності громадян по досягненню ними пенсійного віку.

За словами заступника міністра економіки Ірини Крючкової, в міністерстві не підтримують запровадження накопичувальної системи в 2012 році, однак альтернативних термінів реалізації реформи не пропонують.

Крючкова побоюється, що вилучені із солідарної системи кошти будуть направлені до недержавних пенсійних фондів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!