СБУ підтвердила затримання екс-бухгалтера "Нафтогазу"

Середа, 15 вересня 2010, 13:38

У СБУ підтверджують факт затримання 10 вересня у Волгограді колишнього заступника головного бухгалтера НАК "Нафтогаз України" Марії Кушнір.

Начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко повідомила, що затримання Кушнір відбулося при взаємодії з правоохоронними органами Росії, передає УНІАН.

Зараз СБУ у взаємодії з Генпрокуратурою вживає заходи з екстрадиції вказаної особи на територію України. За словами Остапенко,  сьогодні СБУ направить в Генпрокуратуру усі необхідні документи.

"Ми сподіваємося, що екстрадиція відбудеться в максимально короткі терміни відповідно до чинного законодавства", - сказала вона.

Реклама:

При цьому Остапенко нагадала, що 23 червня 2010 року до Кушнір у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної до посадовців НАК "Нафтогаз України" за розмитнення газу компанії RosUkrEnergo на користь "Нафтогазу", було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 367.

У той же час у зв`язку з тим, що Кушнір переховувалася від слідства, вона була оголошена в розшук, а 9 вересня також порушена кримінальна справа по ч. 2 ст. 364  - зловживання владою або службовим становищем.

Судом відносно вказаної особи обраний запобіжний захід - узяття під варту.

Як повідомлялося, у справі RosUkrEnergo на цей час під вартою знаходяться два високопосадовці, які працювали в уряді Юлії Тимошенко, - колишній перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко і екс-начальник Держмитниці Анатолій Макаренко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!