Янукович сподівається увійти Енергетичного співтовариства до кінця вересня

Понеділок, 13 вересня 2010, 17:33

Україна може приєднатися до Енергетичного співтовариства вже наприкінці вересня.

Таку упевненість висловив президент України Віктор Янукович на спільній прес-конференції з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу в Брюсселі в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Договір про приєднання України до організації "Енергетичне співтовариство" може бути підписаний вже 24 вересня на найближчій зустрічі міністрів", - сказав він.

У свою чергу, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу привітав президента України з прийняттям закону про ринок газу. "Ми очікуємо продовження реформ у газовому секторі", - сказав він.

Реклама:

Крім того, президент Єврокомісії позитивно оцінив наміри міністрів "Енергетичного співтовариства" прийняти на наступному засіданні рішення про приєднання України до цієї організації.

Янукович також повідомив, що сторони досягли домовленості про проведення міжнародної конференції, присвяченої 25-й річниці "Чорнобильської трагедії".

За його словами, цей захід буде свідчити про підтримку ініціативи України щодо відмови від високозбагаченого урану, висловленої на саміті у Вашингтоні в квітні 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!