Поляки продали шведам м'ясний бізнес в Україні

Понеділок, 19 липня 2010, 10:36

Польський м'ясний концерн Duda продав свої сільськогосподарський активи в Україні.

Будинки, сільгосптехніка та права на нерухомість були продані шведському фонду Alpcot Agro за 3,5 млн. доларів, повідомляє польське видання Puls Biznesu.

"Гроші дозволять нам прокредитувати інші активи бізнесу в Україні та знизити фінансові витрати. Частина бізнесу, яка залишається у нас, тобто кормові і забійно-переробні цехи, є рентабельною", - цитує видання слова очільник PKM Duda Мацея Дуди.

Як відомо, в 2009 році Duda через стрибок курсу валют і кризи в галузі була на межі банкрутства.

Реклама:

У зв'язку з цим була прийнята програма реструктуризації. Згідно з планом, повинна була бути посилена централізація покупок та інтеграція дістрібюторскіх фірм.

Ефекти оздоровлення фірми вже є: у першому кварталі група Duda отримала дохід в 333 млн. злотих (105,4 млн. доларів) і 7,9 млн. злотих (2,5 млн. доларів) чистого прибутку.

"Очікуємо, що концерн покаже гарні результати за другий квартал. Це також викликано тим, що відзначається зростання цін на м'ясо", - каже аналітик Моніка Кальвасінська.

Як повідомлялося, у квітні 2010 року Duda продала приналежне їй м'ясопереробне підприємство "Експрес" у Рівненській області, яке придбала в 2007 році за 12 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!