У Запоріжжі припинили будувати мости через Росію

Середа, 9 червня 2010, 11:50

Російський завод зупинив постачання металоконструкцій, необхідних для будівництва мостів через Дніпро в Запоріжжі, у зв'язку з відсутністю коштів у замовника.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Запорізької мерії з посиланням на начальника Управління капітального будівництва (УКБ) міськвиконкому Івана Сухомлина, передає агентство УНІАН.

"На будівництві нових запорізьких мостів почався монтаж елементів балки жорсткості - основи під плиту проїжджої частини: металеву конструкцію вагою 24,5 тонни встановили на висоті 30 метрів і це були останні запаси металоконструкцій", - наголосив він.

"Курганський завод зупиняє постачання металоконструкцій для Запоріжжя. У запорожців поки що немає коштів на оформлення нових замовлень", - повідомили в прес-службі.

Реклама:

Керівництво міста сподівається, що найближчим часом Кабінет міністрів виділить кошти, необхідні для продовження будівництва мостів.

Як повідомлялося, при формуванні держбюжету-2010 місто Запоріжжя для продовження будівництва мостових переходів через Дніпро просило включити до бюджету 1,4 млрд. грн. окремим рядком.

Проте, Запоріжжю пообіцяли виділити кошти із Стабілізаційного фонду, в якому в 2010 році на всі держоб'єкти передбачено 1,2 млрд. грн.

Під час візиту в Запоріжжя перший віце-прем`єр-міністр Андрій Клюєв пообіцяв виділити на будівництво мостів через Дніпро в Запоріжжі кошти в обсягу, достатньому для завершення їх будівництва 2012 року.

"Упродовж цього року на будівництво мостів через Дніпро в Запоріжжі буде виділено близько 500 млн. грн., а з наступного року вийдемо на 1,5 млрд. з тим, аби до 2012 року включно завершити будівництво", - заявив Клюєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!