Світовий банк і МВФ радять ліквідувати "Надра Банк"

П'ятниця, 28 травня 2010, 22:04

Світовий банк і МВФ вважають більш доцільним ліквідацію проблемного банку "Надра", аніж ухвалення рішення про його рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів.

Про це газеті "Экономические известия" сказав керівник прес-служби представництва СБ в Україні Дмитро Деркач.

"Відповідно до кращих міжнародних практик, рішення про державні інвестиції в проблемний банк має бути засноване на ретельному аналізі витрат і альтернативних механізмів вирішення проблем банку або виведення його з ринку", - підкреслив він

За його словами, якщо інвестиції проводяться спільно з приватним інвестором, то має бути проведена оцінка відповідності інвестора критеріям придатності й ділової репутації, а також здатності інвестора підтримати банк шляхом авансових внесків у капітал при належному бізнес-плані.

Реклама:

"За відсутності задовільного аналізу, який би підтримував інше рішення, нашою рекомендацією було мінімізувати витрати бюджету за допомогою виведення банку "Надра" з ринку через ліквідацію або купівлю активів і пасивів банку після відкликання ліцензії", - зазначив Деркач.

Як повідомлялося, перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов раніше повідомив, що експертно-аналітичною радою було схвалено рішення про входження в капітал банку уряду й приватного інвестора на паритетних умовах.

Пізніше НБУ схвалив пропозицію про купівлю банку "Надра" інвестором із Австрії, який запропонував вкласти у банк 5 млрд. грн. за умови, що уряд візьме участь у капіталі цієї кредитно-фінансової установи на рівні контрольного пакета.

За оцінками НБУ, для стабілізації роботи Надра Банку необхідно 10 мільярдів  гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: