Суд визнав продаж акцій "АероСвіту" незаконним

П'ятниця, 14 травня 2010, 17:37

Господарський суд Київської області визнав недійсною купівлю дніпропетровським ТОВ "ГенАвіа-Інвест" 24,999% акцій авіакомпанії "АероСвіт" у агентства "Аеротур".

Відповідне рішення суд оголосив у п'ятницю. повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на одного з учасників процесу.

"Суд задовольнив позов Gilward Investments", - сказав співрозмовник агентства.

У той же час в "ГенАвіа-Інвест" агентству повідомили, що судове рішення ще не вступило в законну силу, компанія буде оскаржувати його в установленому порядку.

Реклама:

Як повідомлялося, нідерландська Gilward Investments 22 лютого 2010 року оскаржила купівлю акцій авіакомпанії "АероСвіт" ТОВ "ГенАвіа-Інвест" у агентства "Аеротур" в 2004 році в Госпсуді Київської області.

Нідерландська компанія послалася на те, що мала право першочергового викупу, оскільки на той момент вже була акціонером, тоді як "ГенАвіа-Інвест" не володіла акціями авіакомпанії.

Третьою стороною в цій справі виступає Фонд держмайна України.

ЗАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" створене в 1994 році. Флот компанії складається з 13 літаків Boeing, серед яких - 11 середньомагістральних Вoeing 737, два далекомагістральні лайнери Вoeing 767. Перевізник також експлуатує один ближньомагістральний літак Ан-148.

За даними співголови наглядової ради компанії Григорія Гуртового, у його власності перебуває близько 25% акцій "АероСвіту".

Ще 24,76% контролюють структури, афілійовані з основним акціонером ПриватБанку Ігорем Коломойським.

ФДМ володіє пакетом з 22,3941% акцій, ще 24,999% належить "ГенАвіа-Інвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!