Український банк судиться з заводом у Росії за мільярд

Вівторок, 6 квітня 2010, 19:13

Арбітражний суд Москви зареєстрував позов українського Альфа-Банку до ВАТ Армавірський завод важкого машинобудування (АЗТМ, знаходиться під управлінням "Азовмашу", Маріуполь).

Про це йдеться на сайтi суду, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Банк домагається стягнення боргів за кредитним договором за рахунок заставленого майна, а також активів його поручителів, повідомляється у матеріалах.

Як повідомили в банку, боржник ухиляється від виконання зобов'язань за договором, відхиливши пропоновані банком способи реструктуризації боргу.

Реклама:

"У зв'язку з цим банк змушений відстоюватиме свої права в суді. Загальна сума вимог за позовом - 1,1 млрд. рублів" - сказав представник банку.

За його словами, переговори щодо укладення мирової угоди між сторонами не ведуться.

"У разі подальшого навмисного ухилення АЗТМ від виконання зобов'язань банк має намір вести претензійну роботу аж до банкрутства підприємства", - сказав представник кредитно-фінансовій організації.

Як відомо, АЗТМ виробляє залізничні вантажні напіввагони, вантажні криті вагони, автомобільні та залізничні ваги, а також ремонтує вагони в Армавірському вагоноремонтному депо, викупленому в червні 2008 року у ВАТ "Російські залізниці".

Альфа-Банк (Україна) за підсумками першого півріччя 2009 року зайняв 46 місце серед банків СНД та 7 місце серед 184 банків України за обсягами активів у ренкінгу "Інтерфакс-1000: Банки СНД".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!