"Комунальні" тарифи для Києва підвищать усупереч словам Януковича?

П'ятниця, 23 квітня 2010, 14:16

Тарифи на житлово-комунальні послуги 2010 року збільшуватися не будуть.

Про це заявив міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр Попов, повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу міністерства.

За оцінками міністра, нова ціна на газ може становити 210-220 доларів за тисячу кубометрів, що гарантує тарифну стабільність і упевненість для споживачів житлово-комунальних послуг.

"Переконаний, що цього року тарифи на житлово-комунальні послуги не збільшуватимуться. У тих містах, де ціни відповідають собівартості послуг, споживачам хвилюватися не варто", - сказав Попов.

Реклама:

Водночас, він зазначив, що "там, де тарифи занижені, вони будуть переглянуті".

Зокрема, це стосується ситуації в столиці, де рівень тарифів на 50% менший від економічно обгрунтованих.

"Тут необхідно шукати шляхи вирішення цієї проблеми: або знайти гроші у міському бюджеті і покривати різницю за рахунок муніципалітету, або поступово виходити на економічно обгрунтований рівень. Це актуальна проблема, яка має місце і в інших містах і регіонах, наприклад, у Криму, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській областях", - зазначив міністр.

Попов повідомив, що у випадку, якщо б ціна на газ залишилася незмінною, оплата за спожиті гарячу воду і тепло привела б до збільшення плати за житлово-комунальні послуги в 2-2,2 разу.

"Це означає, що квартплата збільшилася б на 300-400 гривень для однокімнатних квартир і на 600 гривень для двокімнатних. Відповідно, ще більше платили б власники трикімнатних квартир", - додав міністр.

Як повідомлялося, 21 квітня у Харкові в ході робочого візиту президента РФ Дмитра Медведєва були підписані доповнення до контракту на поставку природного газу між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" від 19 січня 2009 року.

Згідно з доповненнями, платежі за газ НАК "Нафтогаз України" здійснюватиме зі знижкою на величину зниження експортного мита при поставках газу в Україну, яка встановлюється урядом РФ.

Як очікується, зниження становитиме 100 доларів за тисячу газу, але не більш як 30% від ціни газу, і розповсюджуватиметься на обсяги поставок 30 млрд. кубометрів у 2010 році, і 40 млрд. кубометрів - у подальші роки.

На прес-конференції 22 квітня президент Віктор Янукович заявив, що, враховуючи домовленості нові щодо ціни на газ, тарифи на газ і житлово-комунальні послуги для населення в 2010 році підвищуватися не будуть.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!