Президент обіцяє не піднімати ціни на газ для споживачів

Четвер, 22 квітня 2010, 14:16

Тарифи на газ і житлово-комунальні послуги для населення в 2010 році підвищуватися не будуть.

Про це на прес-конференції у четвер заявив президент Віктор Янукович.

За його словами це стало можливим завдяки новим домовленостям щодо ціни на російський газ для України, досягнутим в результаті переговорів глав держав 21 квітня.

"Це дасть нам можливість не підвищувати цього року ні тарифи на газ, ні тарифи на житлово-комунальні послуги", - заявив Янукович.

Реклама:

Також, за його словами, нові домовленості дадуть можливість "значно стабілізувати більшість цін" на товари народного споживання, а також підвищити рівень зростання економіки і конкурентоспроможності різних галузей економіки, в яких велика складова енергетичних ресурсів.

Як повідомлялося, 21 квітня у Харкові під час робочого візиту Президента РФ Дмитра Медведєва були підписані доповнення до контракту на постачання природного газу між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" від 19 січня 2009 року.

Згідно з доповненнями, платежі за газ НАК "Нафтогаз України" здійснюватиме зі знижкою на величину зниження експортного мита при постачанні газу до України, яка встановлюється урядом РФ.

Як очікується, зниження становитиме 100 доларів за тисячу кубометрів газу, але не більше 30% від ціни газу, і розповсюджуватиметься на обсяги поставок 30 млрд. кубометрів у 2010 році, і 40 млрд. кубометрів - у подальші роки.

Річні контрактні обсяги газу в 2010 році збільшено до 36,5 млрд. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!