Moody's ще більше знизило рейтинги Греції

П'ятниця, 23 квітня 2010, 09:23

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило суверенні кредитні рейтинги Греції з рівня "A2" до "A3", помістивши їх на перегляд з "негативним" прогнозом.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на прес-службу агентства.

Зниження рейтингів відображає думку аналітиків Moody's про те, що існують значні ризики зростання державної заборгованості Греції до набагато більш високого рівня, ніж прогнозувалося раніше.

Рішення про подальшу зміну рейтингів і їх прогнозу буде прийнято після того, як Moody's отримає більше інформації про заходи, які робить грецький уряд для вирішення ситуації, і перспективи розвитку макроекономічної ситуації в країні.

Реклама:

Агентство також внесло короткостроковий рейтинг емітента Греції на рівні "Prime-1" до списку на перегляд з можливим пониженням.

При цьому стеля рейтингу зобов'язань і банківських депозитів країни залишиться на рівні "Ааа" і не підпадає під перегляд у зв'язку зі зниженням суверенних кредитних рейтингів Греції, йдеться в повідомленні.

"Навіть незважаючи на те, що Афіни в загальному дотримуються, а в деяких випадках і випереджають графік виконання нової урядової програми стабільності та зростання, непроста макроекономічна та фінансова обстановка роблять чітке дотримання наміченим шляхом значно більш складним", - заявила аналітик Moody's Сара Карлсон.

Як відомо, у четвер статистичне агентство Європейського союзу (Eurostat) опублікувало дані стосовно бюджетного дефіциту Греції, згідно з якими показник у 2009 році склав 13,6% ВВП країни, а не 12,6% ВВП, як повідомлялося раніше.

Крім того, на думку експертів Eurostat, бюджетний дефіцит Греції за 2009 рік може бути підданий подальшого перегляду у зв'язку з невизначеністю у виконанні низки бюджетних статей у 2009 році.

Зокрема, Eurostat попереджає, що бюджетний дефіцит Греції за 2009 рік може бути переглянутий у бік підвищення ще на 0,3-0,5 процентного пункту.

У грудні 2009 року Moody's знизило рейтинг держоблігацій Греції до "А2" з А1".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!