ДКЦПФР розробляє стратегію розвитку фондового ринку до 2015 року

Вівторок, 20 квітня 2010, 10:30

Новий голова Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) Дмитро Тевелєв ініціює розробку нової Стратегії розвитку фондового ринку країни до 2015 року.

Про це він заявив у понеділок на засіданні "круглого столу", організованого фондовою біржею ПФТС, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми активно починаємо працювати над стратегією або доктриною розвитку ринку до 2015 року", - сказав він.

Тевелєв зазначив, що нині фондовий ринок України не виконує належним чином функцію фінансового забезпечення економіки, і ключовим недоліком є його нездатність в необхідних обсягах і за прийнятною вартістю акумулювати фінансові кошти.

Реклама:

Новий глава ДКЦПФР, призначений в кінці березня, вказав також на недостатність обсягів вимог до учасників ринку.

"Відокремленість регулятора та учасників ринку повинна бути подолана. Вирішення проблеми - в русі назустріч один одному. Не можна говорити, що тільки регулятор повинен вибудовувати правила гри на ринку", - підкреслив Тевелєв.

Серед пріоритетів нової програми він виділив розвиток інфраструктури ринку, вибудовування системи взаємовідносин інвестор - професійний учасник - регулятор з акцентом на більший захист інвестора.

Як один з механізмів реалізації цього завдання глава ДКЦПФР назвав створення Фонду гарантування інвестицій, що дозволить, на його думку, збільшити довіру до ринку і залучити кошти населення.

Говорячи про інфраструктуру ринку, Тевелєв висловився на користь консолідації біржового ринку, в першу чергу, технологічній, а також створення центрального депозитарію.

Він також повідомив, що ДКЦПФР проаналізує ефективність роботи створених при відомстві дорадчих органів, в тому числі консультативно-експертної ради, експертної ради з питань корпоративного управління та стратегічної групи, щоб створити найбільш ефективну модель взаємодії.

Як уточнив член Держкомісії Олексій Петрашко, стратегія розвитку фондового ринку буде підготовлена орієнтовно через два місяці.

"Ми запрошуємо до спільної роботи всіх профучасників ринку, щоб формалізувати план розвитку українського фондового ринку на 2010-2015 роки", - сказав він.

Як відомо, востаннє Стратегію розвитку фондового ринку стверджував Кабінет міністрів у березні 2006 року. Вона була розрахована до 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!