"Регіони" уже обіцяють бюджет до кінця місяця

Понеділок, 19 квітня 2010, 13:47

У Партії регіонів прогнозують, що закон про державний бюджет може бути прийнятий 27 або 29 квітня.

Про це заявив член фракції Партії регіонів Олексій Плотніков, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Швидше за все, 27 квітня буде перше читання (закону про держбюджет на 2010 рік)", - сказав він.

При цьому депутат додав, що за іншою версією, 29 квітня може бути розгляд і голосування за держбюджет у першому і другому читанні.

Реклама:

"Поки що це все, що я знаю. Там йдуть певні доробки, коректування", - сказав депутат.

При цьому Плотніков підкреслив, що "в бюджеті будуть реалізовані ті соціальні витрати, які були обіцяні".

У свою чергу, міністр економіки опозиційного уряду, член фракції БЮТ Андрій Павловський заявив, що така ситуація з бюджетом не зовсім прийнятна.

"Якщо 30 квітня будуть вносити (закон про держбюджет), а першого травня - декларують прийняття, то, можливо, це робиться спеціально, щоб опозиція не встигла ні побачити, по суті, цей закон, не встигла дати свої пропозиції", - підкреслив він.

Депутат нагадав, що чинний Бюджетний кодекс визначає процедуру проходження, розгляду і прийняття закону про державний бюджет, яка передбачає, що цей законопроект проходить у парламенті перше, друге і третє читання, і тільки після цього він може бути прийнятий в цілому як закон.

Разом з тим Павловський висловив упевненість, що в законі про держбюджет не будуть передбачені основні соціальні виплати, обіцяні під час виборчої кампанії.

"Ні в програмі соціально-економічного розвитку, ні в бюджеті ми не побачимо реалізації соціальних обіцянок виборчих обіцянок Віктора Януковича", - сказав він.

Депутат додав, що з дня приходу до влади Партія регіонів не підтримала жодного соціального проекту.

При цьому він підкреслив, що якщо в бюджеті не буде враховано підвищення соціальних стандартів, "опозиція буде парламентськими і непарламентськими методами вимагати виконувати свої обіцянки".

Павловський зазначив, що підготовка закону про держбюджет є прерогативою влади, і опозиція, швидше за все, не буде готувати альтернативний проект, однак буде вносити свої пропозиції та зауваження до окремих розділів цього документа.

Як повідомлялося, чинний прем'єр Микола Азаров, ще будучи кандидатом на цю посаду, обіцяв внести в парламент на затвердження проект держбюджету на 2010 рік до 11 квітня 2010 року.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не виключає, що держбюджет-2010 буде внесений і ухвалений у Верховній раді відразу ж у цілому, якщо опозиція спробує зірвати роботу над бюджетом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!