Регіонал погрожує опозиції прийняттям бюджету з першого разу

Середа, 14 квітня 2010, 18:30

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не виключає, що держбюджет-2010 буде внесений і ухвалений у Верховній раді відразу ж у цілому, якщо опозиція спробує зірвати роботу над бюджетом.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу Партії регіонів.

За словами Єфремова, якщо "опозиція працюватиме конструктивно, то часу, щоб розглянути проект бюджету в комітетах і допрацювати, буде достатньо".

Лідер Партії регіонів прогнозує, що "вже у вівторок наступного пленарного тижня проект бюджету буде презентований у Верховній раді і до 1 травня затверджений".

Реклама:

Лідер фракції Партії регіонів підкреслив, що зараз затримка з бюджетом викликана переговорами, що продовжуються, з Росією про ціну на газ для України.

За його словами, " з тією "унікальною" ціною на газ, яка дісталася нинішньому уряду від Тимошенко, економіку країни дуже складно відродити".

Також Єфремов заявив, що непідтримка сьогодні законопроектів, розроблених опозицією, пов`язана з тим, що вони "підготовлені безвідповідально і переслідують лише одну мету - не дати нинішньому уряду виконати свої обіцянки".

За його словами, "попередній уряд залишив країну з "діркою" в державному бюджеті в 100 млрд. гривень, і це при 300 млрд. гривень усього державного бюджету".

Він підкреслив, що "при цьому ми виконуємо взяті зобов`язання з підвищення соціальних стандартів, зокрема з підвищення заробітної плати бюджетникам, соціальних виплат - на більш ніж 6 млрд. гривень, і підвищення пенсій - на більш ніж 22 млрд. гривень".

"Ті ж "папірці", які представники нинішньої опозиції називають законопроектами, насправді такими назвати складно - вони зовсім не відпрацьовані. Це звичайний волюнтаризм тих, хто два роки, перебуваючи при владі, всіляко гальмував підвищення соціальних стандартів", - підкреслив Єфремов.

За його словами, "сьогодні ж вкиданням подібних "папірців" опозиція намагається загальмувати процес реального підвищення соціальних стандартів нової влади, щоб мати мотив звинувачувати своїх опонентів".

При цьому лідер фракції ПР додав, що "це їм не вдасться", оскільки у Верховній раді "є відповідальна більшість і є політична воля уряду і президента забезпечити зростання добробуту громадян України".

Як повідомлялося, чинний прем'єр Микола Азаров, ще будучи кандидатом на цю посаду, обіцяв внести в парламент на затвердження проект держбюджету на 2010 рік до 11 квітня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!