Україна і Білорусь планують об'єднати вагонзаводи

Четвер, 15 квітня 2010, 16:23

Україна і Білорусь домовилися активізувати і завершити до кінця 2010 року створення спільного підприємства з виробництва пасажирських і вантажних вагонів на базі ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" і РУП "Гомельський вагоноремонтний завод".

Це закріплено протоколом 18-го засідання міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, що пройшов у Києві в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що найближчим часом ми цей проект реалізуємо", - сказав перший віце-прем'єр Андрій Клюєв на брифінгу після засідання комісії.

Він не уточнив подробиці створення такого підприємства.

Реклама:

Крюківський вагонзавод спеціалізується на розробці і виробництві пасажирських вагонів, вантажних вагонів (напіввагонів і вагонів-хоперів вантажопідйомністю до 75 тонн, вагонів-цистерн, платформ), візків, колісних пар та осей за міжнародними стандартами, запасних частин залізничного транспорту.

Крім основної продукції, підприємство розробляє та виготовляє автогрейдери, контейнери для сипучих вантажів, будівельних і побутових відходів, інші зварні металоконструкції, запчастини для метрополітенів, причепи, ресори і пружини до легкових автомобілів.

Гомельський вагоноремонтний завод здійснює основний ремонт вагонів в обсязі деповського, заводського, капітального, капітально-відновлювального, здійснює ремонт понад 150 типів вагонів різного призначення.

Завод єдиний в Білорусі виробляє випуск чавунних гальмівних колодок для пасажирських, вантажних вагонів і для мотор-вагонного рухомого складу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: