Україна домагатиметься дешевшого газу

Вівторок, 16 березня 2010, 17:28

Україна планує переговори в Москві щодо корегування газової угоди, підписаної в січні 2009 року.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, інформує агентство "Ройтерс".

"Наступного тижня до Москви вирушить наша делегація на чолі з міністром палива та енергетики для проведення переговорів щодо корегування газових угод", - сказав глава українського уряду.

Агентство роз'яснює, що Азаров є одним із найближчих прихильників нового президента. Він назвав підписані 2009 року угоди несправедливими, повторивши тезу Януковича, який в ході виборчої кампанії неодноразово заявляв про потребу їх перегляду.

"Наша ціну газу приблизно в півтора рази перевищує ціну для європейських споживачів. Готуємося провести дуже серйозні переговори, і вже зараз при розробці бюджету ми будемо закладати ціну на газ, яку ми вважаємо оптимальною", - сказав він.

Натомість російська влада, за даними агентства, заявляє, що чекає від Києва виконання раніше підписаних угод у газовій сфері.

Як відомо, під час виборів Янукович пропонував створити міжнародний консорціум за участю РФ і Євросоюзу для залучення інвестицій в модернізацію української газотранспортної системи.

Повідомляється, що Азаров знову озвучив цю ідею.

"Збираємося запропонувати Євросоюзу проект модернізації нашої газотранспортної системи. У нас є дуже серйозні задумки щодо такого проекту", - сказав прем'єр, не розкривши деталей.

Напередодні уряд України призначив на посаду голови державного енергохолдингу "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна, який змінив звільненого на початку березня Олега Дубину.

Як повідомлялося, Янукович обіцяв позитивні зрушення в українсько-російських газових стосунках і  за підсумками свого недавнього візиту до Росії.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!