Тимошенко знову згадала про свою "тисячу"

П'ятниця, 12 березня 2010, 13:45 -

Юлія Тимошенко заявляє, що фракція БЮТ у парламенті вимагатиме від правлячої коаліції зберегти в Державному бюджеті на 2010 рік видатки на продовження виплат компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР.

Про це ідеться у повідомленні на офіційному веб-сайті БЮТ.

"Ми обов'язково будемо наполягати, щоб продовжувати масштабні виплати заощаджень вкладникам Ощадбанку Радянського Союзу. Я була першим прем'єр-міністром, який 8 млн. людей виплатив перший транш. Двом мільйонам ми не встигли виплатити через те, що парламент заблокував зміни до бюджету", - заявляє Тимошенко.

Крім того, за її словами, фракція БЮТ також наполягатиме при ухваленні державного бюджету на 2010 рік на необхідності планування видатків для забезпечення виплат підвищеної грошової допомоги Героям України, ветеранам Другої світової війни, а також учасникам бойових дій.

Реклама:

"Ми якраз в кризові роки збільшили виплати учасникам бойових дій, ветеранам Другої світової війни, виплати до Дня Перемоги. І зараз, коли криза завершується, а економіка потроху зростає, необхідно зберегти такі виплати", - сказала Тимошенко.

"Держава зобов'язана належно оцінювати справжніх героїв-українців. Вперше, в 2009 році були встановлені досить великі грошові виплати", - додала вона.

Як повідомлялося, за даними секретаріату президента, в рамках урядової програми з виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР, яка стартувала в 2008 році, зареєструвалося 13,9 млн. українців. З них 7,5 млн. громадян все ще чекають виплат.

У 2010 році уряд планує виділити на фінансування виплат компенсацій за знецінені заощадження 250 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: