Ярославський відсудив у Тарути гроші за заготовку

Понеділок, 8 лютого 2010, 16:47

ВАТ  "Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського" (ДМКД) повинен повернути 67,3 млн. грн. ЗАТ "Українська металургійна компанія" за непоставлену квадратну заготовку.

Про це йдеться в ухвалі Вищого господарського суду України (ВГСУ), повідомляє агентство "УНІАН".

Як сказано в ухвалі ВГСУ, 21 січня суд не задовольнив касацію ДМКД і залишив чинним рішення Дніпропетровського апеляційного суду від 10 листопада і рішення Госпсуду Дніпропетровської області від 8 вересня 2009 року.

Цими рішеннями ухвалювалося стягнути з ДМКД 57 ,709 млн. грн. передоплати за квадратну заготовку, 3% річних у розмірі 1,62 млн. грн. і 4 ,94 млн. грн. інфляційних збитків на користь "Української металургійної компанії".

Реклама:

За інформацією ВГСУ, в 2002 році ДМКД не виконав своїх зобов`язань перед ЗАТ "Українська металургійна компанія" щодо постачання метпродукції відповідно до укладеного договору.

В результаті ряду зроблених позивачем спроб досудового врегулювання і судових розглядів 8 вересня 2009 року Господарський суд Дніпропетровської області ухвалив стягнути з ДМКД 67,3 млн. грн. на користь "Української металургійної компанії".

Комбінат спробував оскаржити це рішення і подав апеляцію. Проте 10 листопада 2009 року Дніпропетровський апеляційний господарський суд залишив скаргу без уваги. Аналогічно вчинив і Вищий господарський суд.

Згідно з рішенням госпсуду Дніпропетровської області, рахунки і активи ДМКД заарештовані на виконання ухвали суду про стягнення з підприємства-відповідача грошових коштів виконавчою службою.

"Факт арешту майна комбінату ставить під сумнів легітимність передачі корпоративного контролю над відповідними активами. Крім ЗАТ "Українська металургійна компанія", позовні вимоги до ІСД у недавньому минулому пред`явив також субхолдинг "Метінвест" групи СКМ, що належить Рінату Ахметову", - наголосив директор Центру "Всеукраїнський соціологічний союз" Сергій Кузьменко.

На його думку, одним із можливих наслідків істотно збільшеної синхронної активності кредиторів ІСД може стати розмивання часток акціонерів корпорації, що залишилися.

Як відомо, Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського входить до структури фінансово-промислової групи "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД). А УМК пов`язують з харківським мільярдером Олександром Ярославським.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: