Коломойський псує бізнес росіянам

Середа, 17 лютого 2010, 20:52

Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат "Суха Балка", що входить у російську Evraz Group, із 1 березня 2010 року може зупинити видобуток залізної руди.

Про це повідомив віце-президент "Євраз Груп" у зв'язках з громадськістю Олексій Аґурєєв, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Названа ним причина - переповнені склади і труднощі з відвантаженням продукції, спричинені суперечкою з ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат" (КЗРК).

За словами представника "Євраз Груп", КЗРК блокує відвантаження продукції "Сухої балки" за експортними контрактами в Європу.

Реклама:

При цьому відвантаження нібито припинили без попередження, а телеграми та листи на адресу КЗРК з вимогою відновити виконання договірних відносин залишені без відповіді.

Аґурєєв уточнив, що приводом для припинення відвантаження продукції "Сухої балки" є зламана залізнична стрілка, хоча дуже сумнівається, що її неможливо полагодити так довго.

"Євраз" готова полагодити стрілку за 12 годин, однак ця пропозиція також залишилася без відповіді з боку адміністрації КЗРК, скаржиться Аґурєєв.

"З проханням посприяти у вирішенні цієї ситуації ми звернулися до мера Кривого Рогу, прокурора і в СБУ, однак жодної змістовної відповіді так і не отримали", - констатує віце-президент.

Як повідомляє агентство, з 4 до 15 лютого "Суха балка" недовидобула близько 100 тис. тонн руди, зірвала контракти з постачання в Європу, зазнала 20 млн. грн. збитків і недоплатила в бюджет Кривого Рогу 1 млн. грн. 

Аґуреев відзначив, що "Євраз" надіслав до Антимонопольного комітету скаргу на використання КЗРК монопольного становища і перешкоджання діяльності.

При цьому він нагадав, що при придбанні групою ГЗК "Суха Балка" у групи "Приват" під'їзні шляхи до ГЗК так і лишилися за колишнім власником, який разом  з "Метінвестом" володіє залізорудним комбінатом.

Як відомо, наприкінці 2007 року "Євраз Груп" у групи "Приват" придбала українські ГЗК "Суха Балка", Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського, коксохімзаводи "Баглейкокс", "Дніпрококс" і Дніпродзержинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: