Фонд держмайна бачить прогрес у переговорах з мажоритаріями "АероСвіту"

Середа, 17 лютого 2010, 11:25

Фонд державного майна (ФДМ) відзначає прогрес у роботі над новою редакцією статуту ЗАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" спільно з мажоритарними акціонерами.

Про це завив виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Після моїх останніх коментарів до нас звернулися мажоритарні акціонери, попросили бути коректними у висловлюваннях, про що я також їх попросив. Ми потиснули один одному руки і зараз у робочому режимі відпрацьовуємо устав", - сказав він.

За словами Парфененка, дата наступних зборів акціонерів "АероСвіту" поки не визначена.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше ФДМ заявив про неможливість прийняття запропонованого мажоритарними акціонерами механізму формування наглядової ради в новій редакції статуту.

Акціонери авіакомпанії "АероСвіт" не змогли провести збори 24 грудня 2009 року, а також 15 і 29 січня 2010 року у зв'язку з відсутністю кворуму. На засіданні не були присутні представники ФДМ і ТОВ "ГенАвіа-Інвест".

ЗАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" створено в 1994 році. Флот компанії складається з 13 літаків Boeing, серед яких - 11 середньомагістральних Вoeing 737 і два далекомагістральні лайнери Вoeing 767. Перевізник також експлуатує один близькомагістральний літак Ан-148.

За даними співголови наглядової ради компанії Григорія Гуртового, у його власності знаходиться близько 25% акцій "АероСвіту", ще 24,76% контролюють структури, афілійовані з основним акціонером ПриватБанку Ігорем Коломойським. Фонд державного майна України володіє пакетом з 22,3941% акцій, ще 24,999% належить ТОВ "ГенАвіа-Інвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!