life:) зобов'язали за місяць легалізувати проблемні базові станції

Четвер, 11 лютого 2010, 17:25

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) вирішила не вживати санкцій у відношенні ТОВ "Астеліт" (ТМ life:), взявши до уваги роботу оператора щодо усунення порушень, виявлених Державною інспекцією зв'язку (ГІС).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, НКРЗ розглянула звіт ГІС, який виявив у результаті позачергової перевірки, ініційованої Укрчастотнаглядом, що оператор встановив за останній час 76 базових станцій, не маючи на те всіх необхідних дозволів.

Винесення остаточного рішення комісія перенесла на 11 лютого, зважаючи на прохання гендиректора "Астеліт" Тансу Єена, а також резонанс, викликаний публікаціями в пресі, що допускають позбавлення оператора ліцензії на використання радіочастотного ресурсу за такі порушення ліцензії.

Реклама:

По завершенні засідання НКРЗ у четвер голова комісії Сергій Колобов повідомив журналістам, що оператор був попереджений у цей день про "необхідність неухильного виконання законодавства України про використання радіочастотного ресурсу".

Крім того, "Астеліт" до 5 березня має виконати всі розпорядження ГІС та НКРЗ, зареєструвавши проблемні базові станції, додав Колобов.

"Ми рідко виносимо такі суворі попередження", - відзначив він.

Колобов також назвав аргументи, наведені "Астелітом" у виправдання виниклих порушень.

"Ми можемо сказати, що до такого роду причин можна віднести динамічний розвиток компанії, прагнення якомога швидше та ефективніше використовувати ресурс, який їй виділення, відсутність належної оперативності в узгодженні з військовим відомством", - сказав голова комісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!