Іноземні компанії наступають на українські родовища газу-метану

Понеділок, 1 лютого 2010, 20:32

ТОВ "Єврогаз Україна" придбало ще 3 ліцензії на видобуток газу-метану вугільних родовищ на сході України.

Про це йдеться в повідомленні американської нафтогазової компанії EuroGas, Inc., передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до нього, вже 5 ліцензій компанії є предметом угоди про спільну діяльність з ТОВ "Надра Луганщини", яке повністю належить власнику 50% ТОВ "Єврогаз Україна" - ВАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Нові технології".

У документі уточнюється, що ліцензії надано на площу 512 кв. км. Найбільша площа - Полігон Марієвський - 251 кв. км, за даними досліджень може містити 15 млрд. куб. м метану, а також запаси сланцевого газу.

EuroGas повідомляє, що зараз проводиться підготовка до буріння. 

Реклама:

Крім того, в документі говориться, що австрійська EuroGas GmbH, яка володіє 50% ТОВ "Єврогаз Україна", готує розвідки газу вугільних родовищ і сланцевого газу в Люблінському басейні на заході України.

Наприкінці 1990 років EuroGas була першою іноземною компанією, яка здійснила успішне буріння свердловини для видобутку метану в українській частині Люблінського вугільного басейну.

Австрійська EuroGas GmbH на 100% належить англійській McCallan Oil & Gas (UK), в якій американська EuroGas володіє 30% і опціоном із збільшення своєї частки до 100%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: