Набув чинності закон про оптові ринки сільгосппродукції

П'ятниця, 1 січня 2010, 15:56

З 1 січня 2010 року вступає в силу закон "Про оптові ринки сільськогосподарської продукції".

Відповідно до закону, оптовий ринок сільськогосподарської продукції - це суб'єкт підприємницької діяльності, який створений відповідно до законодавства і метою діяльності якого є створення необхідних умов для здійснення операцій з продажу та купівлі сільгосппродукції та підписання відповідних договорів, нагадує агентство "Інтерфакс-Україна".

Оптовими ринками сільгосппродукції можуть називатися тільки ті суб'єкти підприємницької діяльності, які відповідають вимогам цього закону, а також внесені до реєстру оптових ринків сільгосппродукції.

У законі вказується класифікація оптових ринків сільгосппродукції, а також особливості їх створення, діяльності та регулювання.

Реклама:

Державна політика підтримки таких ринків здійснюється шляхом розробки та затвердження програми розвитку мережі оптових ринків, що затверджується Кабміном.

Державна підтримка також здійснюється шляхом контролю та реалізації заходів, що стосуються створення та функціонування оптових ринків, а також у вигляді забезпечення достовірною інформацією учасників оптових ринків сільгосппродукції про кон'юнктуру та споживчому якості товарів, розробці та контролі за виконанням правил торгівлі, ветеринарних і санітарних правил, інших нормативно-правових документів, що регламентують діяльність оптових ринків.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла цей закон 25 червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!