Криза допоможе залучити арабські інвестиції в українську економіку?

Вівторок, 3 листопада 2009, 17:04
Світова економічна криза може залучити в українську економіку серйозні інвестиції з арабського світу.

Про це заявляє народний депутат, заступник голови Комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики, член фракції БЮТ Костянтин Бондарєв.

"Оскільки перша хвиля кризи прийшла зі США, першими, природно, постраждали ті інвестори, які найбільше вкладали в американські структурні папери. Не секрет, що чимала частина цих грошей має близькосхідне "нафтове" походження. У результаті арабські країни прийняли нову фінансову концепцію, суть якої полягає в тому, що всі ризики з національними резервами повинні бути диверсифіковані, тобто - розподілені рівномірно по всьому світу", - говорить він.

"Єдина принципова умова - араби хочуть мати вільний доступ до своїх інвестицій, для того щоб в будь-який момент їх можна було продати або відкликати, і це зайвий раз підтвердила Друга щорічна україно-арабська бізнес-конференція "Інвестиційні перспективи в Україні", яка відбулася 14-16 жовтня у Києві", - розповідає нардеп.

На його думку, інвестору в Україні не потрібен бізнес як такий - він тільки дає тимчасово покористуватися своїми грошима.

Реклама:

"Бізнес в нашій країні потрібен насамперед самим українцям, які повинні розуміти, що інвестиційні гроші будуть працювати на вітчизняну економіку", - стверджує він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!