Державна іпотека не хоче звітувати

Вівторок, 3 листопада 2009, 10:20 -

Небажання інформувати громадськість про фактичний стан справ з використання бюджетних коштів демонструє Державна іпотечна установа.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Рахункової палати.

"Зважаючи на важливу соціальну роль ДІУ  в умовах нинішньої фінансової кризи і великі обсяги виділених на її діяльність бюджетних коштів, а це понад 4 млрд. грн.,  колегія Рахункової палати включила до плану контрольних заходів проведення аудиту ефективності діяльності ДІУ, однак отримала відмову в допуску на об'єкт перевірки", - зазначається прес-служба відомства.

В повідомленні наголошується, що таке відверте порушення чинного законодавства дає підстави для припущення, що керівникам ДІУ є що приховувати від аудиторів.

Реклама:

Свою позицію вони аргументують тим, що у своїй діяльності ДІУ не використовує державних коштів, але це абсолютно не відповідає дійсності. Фактично з державного бюджету в різній формі протягом останніх чотирьох років до ДІУ спрямовано понад 4 млрд. гривень., кажуть в Рахунковій палаті.

Згідно з останніми даними Мінрегіонбуду, за програмою викупу житла в недобудовах за рахунок державних коштів Державною іпотечною установою на сьогодні укладено із забудовниками 166 угод на придбання 5 207 квартир загальною площею 350,16 тис. кв. м на суму 1,39 млрд. грн., з  яких понад 1 млрд. вже профінансовано.

В повідомленні також говориться, що ще у 2005 році, через рік після створення ДІУ, Рахункова палата вперше перевірила використання бюджетних коштів, виділених на формування її статутного капіталу та фінансування діяльності.

Тоді були виявлені непоодинокі випадки фінансових та адміністративних порушень, які були доведені до відома владних структур і громадськості, нагадує прес-служба Рахункової палати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: