"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Дельта Банк" виграв судовий спір з Держіпотечною установою

Вівторок, 14 лютого 2017, 19:10

Вищий господарський суд України підтвердив права "Дельта Банку" на свої активи, на які претендувала Державна іпотечна установа (ДІУ).

Про це пише FinClub.

Як повідомляється, 31 січня Вищий госпсуд відхилив касаційну скаргу у справі № 910/7083/16 ДІУ на рішення судів попередніх інстанцій.

Конфлікт між державними структурами виник в минулому році, пише видання.

Реклама:

Нагадаємо, в квітні 2016 року ліквідатор "Дельта Банку" звернувся в суд з позовом до ДІУ щодо визнання недійсними договору застави майнових прав від 4 лютого 2015 року та договору відчуження права вимоги за цим договором.

Вже 1 серпня 2016 року Господарський суд Києва задовольнив позов повністю. 8 листопада Київський апеляційний господарський суд підтвердив рішення першої інстанції. ДІУ подала касацію, але програло остаточно.

Предметом зазначених договорів є забезпечення майнових прав "Дельта Банку" за кредитними договорами, укладеними між "Дельта Банком" та 2152 фізичними особами-позичальниками, на суму понад 1,2 млрд грн.

Суд встановив, що "Дельта Банк" всупереч вимогам обмежень в період проблемності уклав оспорювані договори без згоди куратора НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: