США б'є рекорди за кількістю проблемних банків

Середа, 25 листопада 2009, 11:39

Число проблемних банків у США за підсумками третього кварталу досягла максимального рівня за 16 років.

Про це повідомляє Федеральна корпорація зі страхування депозитів (FDIC) США, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Скорочення обсягів кредитування в липні-вересні 2009 року було максимальним за всю історію ведення спостережень урядом США - з 1984 року, пише Washington Post.

Зниження показника триває вже п'ять кварталів.

Банки в третьому кварталі видали на 210,4 млрд. дол. (2,8%) менше кредитів, ніж за аналогічний період минулого року.

Падіння спостерігалося у всіх кредитних сферах - від споживчої іпотеки до синдикованих кредитів, які видаються великим корпораціям.

За даними регулятора, три чверті скорочення кредитування припадає на частку найбільших банків, які акумулювали 56% активів галузі і одержали величезний обсяг допомоги від уряду.

Число проблемних кредитно-фінансових установ у минулому кварталі досягло 552, обсяг їх активів склав 345,9 млрд. дол. в порівнянні з 416 проблемними банками з 299,8 млрд. дол. активів на кінець другого кварталу.

В рамках звіту розглядалися дані 8099 застрахованих на федеральному рівні банків США, тобто мова йде про те, що серйозні проблеми на даний момент відчувають близько 7% американських кредитно-фінансових установ.

Темпи ліквідації проблемних банків виросли до максимуму за 17 років - з початку року регулятори закрили вже 124 установи, з них 50 - у третьому кварталі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: