Порятунок проблемних банків коштуватиме 12 мільярдів

Понеділок, 23 листопада 2009, 17:33

З усіх 17 проблемних банків з тимчасовою адміністрацією вже 14 ведуть переговори з новими інвесторами.

При цьому сума, яка потрібна для їх додаткової капіталізації та оздоровлення, становить близько 12 млрд. гривень.

Про це заявив заступник голови Національного банку України Василь Пасічник, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Тільки три банки з 17 (з тимчасовою адміністрацією) поки що не ведуть переговори з потенційними інвесторами. Це ті банки, в яких останнім часом запровадили тимчасову адміністрацію. У всіх інших банках є потенційні інвестори, які ведуть переговори з тимчасовими адміністраторами з метою взяти участь у їх фінансовому оздоровленні", - зазначив він.

Реклама:

"Скільки (проблемних банків) дійде до фінішу, скільки буде позитивних результатів - подивимося. Для докапіталізації цих банків у сумі необхідно приблизно 12 млрд. гривень - це за найжорсткішим підходом. Але в реальності ці суми можуть бути і меншими", - сказав Пасічник.

Він також повідомив, що сьогодні "є точно два банки, які знайшли інвесторів - це банк "Національний кредит" і банк "Столиця".

"Був ще банк "Арма", але там не склалося", - додав заступник голови НБУ.

Як відомо, заборгованість по неплатежам всіх банків з тимчасовими адміністраціями становить 11,1 млрд. гривень. При цьому близько половини з цієї суми - це неплатежі фізичним особам.

За словами заступника директора дирекції з банківського регулювання та нагляду НБУ Віктора Зінченка, 80% цієї суми припадає тільки на два проблемні банки - "Укрпромбанк" і "Надра Банк", залишок заборгованості припадає на інші 15 банків з тимчасовою адміністрацією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: