Мінфін чекає від "Нафтогазу" пропозицій щодо єврокредитів

Середа, 9 вересня 2009, 15:47

У Міністерстві фінансів ще чекають пропозицій від НАК "Нафтогаз України" за міжнародними кредитами і розраховують, що такі пропозиції надійдуть найближчим часом.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський. Повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"НАК "Нафтогаз України" продовжує вести переговори з кредиторами. Ми задоволені тим, як ці переговори проходять. НАК "Нафтогаз" зараз готує пропозиції Міністерству фінансів. Відповідно, ми будемо їх розглядати і виносити на засідання уряду", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи встигнуть в Кабміні пройти необхідну процедуру до кінця вересня, Уманський сказав: "Цих пропозицій ми очікуємо найближчим часом. Я думаю, що НАК "Нафтогаз", як тільки завершить роботу з кредиторами, нам їх надасть".

Реклама:

Як повідомлялося, у Секретаріаті президента заявляють, що Євросоюз готовий надати НАК "Нафтогаз України" кошти в розмірі 1,7 млрд. доларів, але Кабінет міністрів вже півтора місяця не подає заявку на кредит.

Раніше Віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря висловив сподівання, що Україна восени 2009 року отримає кредит у розмірі до 2 млрд. доларів від Європейського Союзу на модернізацію українського газового сектору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: