Депутати відмовилися змінювати цільове призначення земель

П'ятниця, 4 вересня 2009, 11:59

Верховна Рада відмовилася ускладнити процедуру зміни цільового призначення земель.

За прийняття проекту закону № 3424 "Про внесення змін до статті 20 Земельного кодексу України") проголосував 31 депутат при необхідних 226, передає агентство "Українські новини".

Цей законопроект ініціювала Кабінет міністрів і зокрема, пропонував доповнити статтю 20 пунктами 5-8.

Відповідно до пропонованих пунктів 5 і 6, зміна цільового призначення земель повинна здійснюватися при збереженні територій й об'єктів природного заповідного фонду, зелених зон та інших складових екомережі.

Реклама:

Відповідно до пункту 7, землевпорядкування за межами населених пунктів і плани земельно-господарського укладу в межах населених пунктів, якими передбачається здійснення заходів щодо зміни цільового призначення земель, повинні обговорюватися на громадських слуханнях.

Пункт 8 припускав, що органи виконавчої влади й органи місцевого самоврядування повинні оголошувати через ЗМІ про початок розробки документації щодо землевпорядкування, а також про форми, місце й строк подачі пропозицій щодо зазначеної документації, протягом двох тижнів після ухвалення рішення щодо її розробки.

Також передбачалося, що влада повина буде оприлюднити протягом місяця після завершення розробки відповідною документацією щодо землевпорядкування місце її розгляду, форму, місце й строк подачі пропозицій (зауважень), порядок їхнього обговорення.

Як повідомлялося, раніше Кабмін пропонував Раді сконцентрувати повноваження з реєстрації прав на землю в центральної влади вносячи зміни в статтю 33 закону "Про місцеве самоврядування в Україні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: