"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський профінансує реконструкцію дніпропетровського аеропорту

Четвер, 3 вересня 2009, 09:59

ТОВ "Галтер", яка виграла приватизаційний конкурс по купівлі авіакомпанії "Дніпроавіа", вкладе в модернізацію приналежного авіакомпанії Дніпропетровського аеропорту щонайменше 114 млн. доларів.

Про це на брифінгу в Дніпропетровську у середу заявив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що така сума інвестицій на першому етапі передбачена конкурсними інвестиційними зобов'язаннями. При цьому 31 млн. доларів піде на реконструкцію існуючого терміналу.

За словами Бондаря, який вже зустрічався з інвесторами "Дніпроавіа", серед яких співвласник Приватбанку Ігор Коломойський, "Галтер" має на рахунках близько 0,5 млрд. гривень і в найближчі два тижні погасить заборгованість авіакомпанії перед кредиторами в розмірі 0,44 млрд. доларів.

Реклама:

Голова облдержадміністрації уточнив, що аеропорт має бути введений в експлуатацію після реконструкції на початку вересня 2011 року, тоді як будівельні роботи почнуться в січні 2010 року.

Як повідомлялося, Фонд держмайна України в кінці серпня продав 94,572% акцій ВАТ "Авіакомпанія "Дніпроавіа" ТОВ "Галтер" за 59,017 млн. гривень при стартовій ціні 58,415 млн. гривень.

Авіакомпанія "Дніпроавіа", до складу якої входить аеропорт "Дніпропетровськ", здійснює регулярні та чартерні авіарейси сполученням з країнами Європи, Близького Сходу, СНД, а також усередині країни.

Парк "Дніпроавіа" складається з шести Boeing-737 різних модифікацій, 11 Embraer-145 і одного Boeing-767.

Дніпропетровський аеропорт має злітно-посадочну смугу довжиною 2850 м і шириною 45 м, а також пасажирський термінал з максимальною пропускною спроможністю 700 осіб на годину.

Злітно-посадкова смуга і системи забезпечення безпеки польотів повинні бути передані у власність держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: