G20 обмежує бонуси банкірів

Субота, 26 вересня 2009, 13:42

Учасники саміту "великої двадцятки" у Піттсбурзі домовилися реформувати систему виплат грошових винагород працівникам фінансового сектора.

Про це йдеться в підсумковому документі, поширеному на саміті G-20, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У документі зазначається, що виплати великих грошових винагород призвели до прийняття рішень, пов'язаних з підвищеним ризиком.

Реформування цієї системи є ключовим елементом політики G-20 із зміцнення фінансової стабільності у світі.

Члени "великої двадцятки" у повному обсязі підтримали впровадження "Комітетом фінансової стабільності" стандартів, спрямованих на відмову від прийняття рішень, пов'язаних з підвищеним ризиком.

У документі йдеться про те, що процедури і структури виплат грошових винагород повинні бути прозорими і відповідати вимогам щодо публікації фінансових звітів.

Виплати винагород повинні обмежуватися відсотком від загальних чистих доходів компанії.

У документі наголошується, що контрольно-наглядові органи повинні мати можливість перевіряти процедури і структури виплат грошових винагород в компаніях.

Крім того, комітети з компенсацій повинні працювати незалежно один від одного. У тому випадку, якщо компанії не виконують відповідні вимоги щодо виплати винагород, контрольно-наглядові органи повинні приймати коригуючі заходи, а також змінювати структури виплат винагород.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: