Тимошенко обіцяє не допустити дефолту "Нафтогазу"

П'ятниця, 25 вересня 2009, 22:49 -

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, про те що борг НАК "Нафтогаз України" за єврооблігаціями буде реструктуризований.

Про це вона заявила в ефірі програми Шустер Live.

За словами Тимошенко, "Нафтогаз" у спокійний до кризовий час запозичив, "причому витрачені вони були абсолютно на приватну компанію, яка там збоку десь була. І зараз, так були складені контракти, що Україні просто пред'являють те, що вони напозичали - 1,7 млрд. доларів".

"Пред'являють "Нафтогазу" сьогодні, у кризу, коли країні найважче. І ми зараз, як влада, як уряд, розгрібаємо ці борги", - підкреслила вона.

Реклама:

За словами прем'єра, уже "є домовленість з усіма компаніями, що ми будемо поступово, по графіку погашати борги".

"1,7 млрд. доларів - ви порахуйте, який це обсяг грошей був запозичений і нічим не підтверджений: ні газом, ні трубами, які були куплені, ні розрахунками - нічим. Це просто забрані у держави гроші", - наголосила Тимошенко.

"Сьогодні я, як прем'єр-міністр, займаюсь потужною, широкомасштабною реструктуризацією цього боргу, щоб врятувати і "Нафтогаз" і Україну. Дефолту ми ніколи не допустимо. І ми рестуктуризуємо цей борг. І ми покажемо, як потрібно правильно працювати. І більше країна боргів брати не буде", - підкреслила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: