Тігіпко пропонує звільнити функціонерів Пенсійного фонду

Вівторок, 22 вересня 2009, 12:31

Екс-голова НБУ Сергій Тігіпко вважає, що Пенсійний фонд багато коштів витрачає на утримання чиновників.

Так він прокоментував запропонований урядом проект бюджету Пенсійного фонду на 2010 рік, повідомляє прес-служба політика.

"Країні дуже дорого обходяться функціонери Пенсійного фонду. Витрати на їх утримання можна й треба знижувати!", - заявив Тігіпко.

Він нагадав, що із запланованих на наступний рік 140,3 млрд. грн. витрат фонду тільки 132,5 млрд. грн. буде спрямовано на пенсійне забезпечення громадян.

Реклама:

"Різниця майже у 8 млрд. грн. - це витрати на функціонування самого Пенсійного фонду", - зазначив політик.

За його словами, за середнього розміру пенсії в 942 грн. (дані Держкомстату за 2009 рік) цих грошей вистачить, щоб цілий рік платити пенсії більш ніж семистам тисячам пенсіонерів.

"В кризу - злочин годувати величезну армію чиновників коштом пенсіонерів", - наголосив Тігіпко.

Він пропонує передати податківцям функцію контролю над стягуванням страхових внесків, а за Пенсійним фондом залишити тільки обов'язки з нарахування та виплати пенсій із відповідним скороченням штату.

"Неефективний держапарат дуже дорого коштує бюджету та має схильність до самовідтворення", - зазначив Тігіпко.

За його словами, чиновники люблять вводити дублювання функцій на різних рівнях. При цьому витрати на адміністрування зростають, а відповідальність розмивається.

"Крім того, затвердження бюджету Пенсійного фонду необхідно передати від Кабміну парламентові. Це зробило б процес більш прозорим та прибрало перекоси у фінансуванні фонду", - додав політик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!