Україні щороку даватимуть 1,5 мільярда євро на енергоефективність

Четвер, 17 вересня 2009, 14:53

Уряд України у четвер підписав рамкову угоду з Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) щодо надання фінансових послуг, спрямованих на розвиток української економіки.

З української сторони угоду підписав голова Національного агентства з питань ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) Сергій Єрмілов, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Єрмілов зазначив, що підписання цієї угоди завершує створення пулу міжнародних фінансових організацій, які, як очікується, будуть надавати Україні кредити та інвестиції на суму не менше 1,5 млрд. євро щорічно.

Крім того, як відзначив керуючий директор NEFCO Магнус Рістедт, корпорація в основному націлена на реалізацію невеликих проектів в соціально-комунальній сфері.

Реклама:

Однак NEFCO також не виключає розгляду проектів, поданих на розгляд індустріальними підприємствами.

При цьому корпорація забезпечує інвестування соціально-комунальних проектів на рівні 90%, а "індустріальних" проектів - на рівні 50%.

Кредитування енергоефективних проектів буде надаватися під 3% річних у гривнях, під гарантії муніципальної влади.

Відповідаючи на питання журналістів щодо того, на які регіони буде спрямована діяльність NEFCO, Єрмілов відзначив, ідеться про всю Україну.

При цьому він уточнив, що NEFCO перш за все буде фінансувати ті сектори економіки, які складніше за все піддаються реформуванню.

"Це комунальні підприємства, житлово-комунальне господарство, тобто, там, де сьогодні найгірший фінансовий стан, де найбільш складно ці проекти реалізувати", - підкреслив голова НАЕР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: