Fitch знизило рейтинг Індустріалбанку

Середа, 5 серпня 2009, 18:01

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента ("РДЕ") Індустріалбанку з рівня "B-" до "CCC" з прогнозом "Негативний".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Fitch.

Згідно з повідомленням, до зниження рейтингів Індустріалбанку призвело "різке погіршення якості активів банку в поєднанні з високими ризиками по пов'язаним сторонам".

Аналітики агентства вважають, що кредитування пов'язаних сторін може бути значним і підкреслюють, що обмежена інформація щодо участі акціонерів в інших бізнес-активах ускладнює точну оцінку рівня таких угод.

Реклама:

По звітності "Індустріалбанку" рівень проблемних кредитів збільшився з 2,5% кредитного портфеля в кінці 2008 року до 7,2% на кінець першого півріччя 2009 року, а кількість кредитів з простроченням від одного дня збільшилася майже удвічі - до 21,1 %.

Крім того, значна частина портфеля - 51% - припадає на реструктуризовані та пролонговані кредити. При цьому валютне кредитування становило суттєву частку в кредитному портфелі на кінець першого півріччя 2009 року.

"Резерви під знецінення кредитів Індустріалбанку (9% кредитного портфеля на кінець першого півріччя 2009 року) і капіталізація (регулятивний показник достатності капіталу становив 16,8% в кінці першого півріччя 2009 року) забезпечують суттєву здатність абсорбувати збитки, однак така здатність все ж розцінюється як помірна з урахуванням ступеня погіршення активів", - відзначають в агентстві.

Негативним фактором для ліквідності банку в Fitch називають сильну концентрацію клієнтських рахунків, оскільки на 20 найбільших вкладників на кінець першого півріччя 2009 року припадало 42% всіх пасивів банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: