Yahoo передбачив шляхи до відступу у договорі з Microsoft

Середа, 5 серпня 2009, 16:05

Yahoo оголосив, що пошуки співробітництва з компанією Microsoft мають запасні варіанти, які б дозволили головному Інтернет-пошуковику вдало, згідно з договором, підписаним ввечері четвертого серпня, вийти з партнерства, якщо останнє не налагодиться.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на прес-службу Yahoo .

Згідно з попередньо окресленою суттю договору, Microsoft встановить механічні пошукові інструменти у власній системі пошуку Bing search і на сторінках Yahoo.

Microsoft буде займатися самостійним розміщенням рекламних оголошень, які будуть з'являтися на вказаних сторінках, а Yahoo візьме на себе продаж подібних індивідуальних пошукових рекламних оголошень для обох компаній.

Реклама:

По суті, Microsoft бере на себе технології пошуку, дозволяючи Yahoo заощаджувати сотні мільйонів доларів, зберігаючи за собою 88% доходів від реклами, яка буде розміщуватися на сторінках Yahoo протягом п'яти років.

Yahoo отримає близько 83-93% від цих доходів у найближчі 5 років, залежно від повноважень, наданих обом сторонам, згідно з політикою Yahoo щодо безпеки і обміну інформацією.

До того ж, відповідно до договору, Yahoo може вийти з процесу домовленостей, якщо сукупна частка пошукових систем Yahoo і Microsoft впаде нижче певного відсотка ринку, про який обидві компанії домовились, але не оголосили.

Також Yahoo може ретируватись, якщо її власний дохід від переходів впаде до відсотка, меншого за Google.

Договір також вперше показує, що Microsoft буде платити Yahoo 50 мільйонів доларів кожні 3 роки з 10-річного контракту з метою покриття витрат перехідного періоду.

"Це перевищує раніше прогнозовані Yahoo 275 мільйонів доларів чистого річного доходу, який компанія буде отримувати від договору", - заявила прес-секретар компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: